Nieuws
Groentip: Een tuinplant die steeds ontsnapt

Vandaag weer een Groentip van Stadsbeheer: ‘Ze is als tuinplant uit Mexico naar Nederland gekomen en doet haar Mexicaanse wortels eer aan. Net als El Chapo de beruchte Mexicaanse drugsbaron ontsnapt ze keer op keer, maar dan uit tuinen. Wij van Stadsbeheer knijpen een oogje toe want echt gevaarlijk is deze Muurfijnstraal niet. Ze is dol op stenige plekken en fleurt menige stoep en muur op. Daarnaast komen veel insecten haar opzoeken om te snoepen van haar buisbloemen. (Het gele hartje van de bloem) Fijnstraal slaat op de lintbloemen die lijken te stralen. (De witte rand) Haar Latijnse naam is Erigeron karvinskianus. Wil je haar zelf ook in de tuin? Kom dan eens langs het van Deventerplein in Voorburg daar kan je gewoon haar zaadpluis plukken om vervolgens uit te zaaien in je eigen tuin of op je eigen stoep’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter