Nieuws
Proef bij NS: reizen met betaalpas
NS start vandaag met het werven van deelnemers voor een proef waarmee treinreizigers contactloos kunnen in- en uitchecken met hun betaalpas of creditcard bij alle stations in Nederland waar NS rijdt. Dit kan ook met de digitale betaalpas op een mobiele telefoon of smartwatch. NS wil hiermee treinreizen nog makkelijker en flexibeler maken. Aan de proef kan een beperkte groep reizigers deelnemen.

NS gaat in de periode van 15 t/m 22 augustus op zes stations, waaronder Den Haag CS, reizigers uitnodigen om met de proef mee te doen. Tussen 10.00 uur en 19.00 uur staan hier teams klaar om reizigers te ontvangen, hun vragen te beantwoorden en hen aan te melden voor de proef. Reizigers kunnen zich alleen op deze locaties aanmelden. Vanaf 29 augustus kunnen deze reizigers op alle NS-trajecten in het land reizen door in- en uit te checken met hun contactloze betaalpas of creditcard. Om dit mogelijk te maken zijn alle palen en poorten voorzien van nieuwe kaartlezers, met afbeelding van een OV-chipkaart én het contactloze betaallogo. Deelnemers reizen zonder korting of abonnement. Zij betalen voor een tweede klas-vervoerbewijs, maar mogen als dank voor deelname tot 1 november zonder bijbetaling in de eerste klas reizen. De proef geldt alleen voor het maken van treinreizen. Andere diensten zoals het huren van een OV-fiets of toegang tot een P+R terrein kunnen niet met een betaalpas.

De proef is een vervolg op een eerdere kleinschalige proef in 2019. Een beperkte groep treinreizigers kon toen in- en uitchecken met betaalpas op het traject Leiden – Den Haag. Met deze nieuwe proef testen we het reizen met betaalpas op alle NS-stations met een grotere groep treinreizigers. De proef is bedoeld om inzicht te krijgen in ervaringen van reizigers met onder andere gebruiksvriendelijkheid, begrijpelijkheid en de werking van de techniek.

Het in- en uitchecken met contactloze betaalpas of creditcard bij NS is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OVpay. Informatie voor reizigers over OVpay bij NS is te vinden op www.ns.nl/betaalpas Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op www.ovpay.nl  (foto NS)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter