Nieuws
Leidschendam-Voorburg Bad

Met temperaturen van rond de 32 graden veranderde de oever van de Vliet in een strand. Vanaf de Kippenbrug bij de kruising Vliet/Trekvliet tot aan de grens van de bebouwde kom in Leidschendam lagen overal mensen op de wallenkant of vermaakten zich in het water waarbij bruggen en afmeerpalen voor schepen dankbare stand-in duikplanken vormden. Formeel mag er niet in de waterweg gezwommen worden maar een kniesoor die daarop let of gaat handhaven. Een fotoreportage van zuidwest naar noordoost langs achtereenvolgens Park Hoekenburg, gazon Diaconessenhuis, Park Middenburg, Park Vreugd en Rust, Passantenhaven Leidschendam, steigers Leidsekade, Langs de Wedden. De Vliet is het enige water in de gemeente waar zwemmers geen kans lopen op blauwalg of andere zaken die een gevaar vormen voor de gezondheid. Bovendien zijn de √©chte stranden zo’n 10 kilometer of meer verderop: Scheveningen, Vlietland, Noord Aa Zoetermeer, Dobbeplas Nootdorp, De Grote Plas Delftsehout Delft.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter