Nieuws
Maandag Nationale Herdenking 15 augustus 1945

De Nationale Herdenking 15 Augustus 1945 roept iedereen op om maandag mee te doen: ‘Op 4 mei staan we stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Maar op 5 mei 1945 was voor Nederland de oorlog nog lang niet voorbij. Want terwijl Nederland was bevrijd, was Nederlands-Indië nog bezet door Japan. Japan gaf zich pas over op 15 augustus. Op 15 augustus 1945 eindigde de Tweede Wereldoorlog pas echt. Sta daarom 1 minuut stil bij 15 augustus. 1 minuut stilstaan bij 15 augustus, dat hoeft niet door te zwijgen. Kom samen, proef, bespreek, dans, luister. Neem 1 minuut de tijd voor elkaars verhalen. Stilstaan kan altijd en op veel manieren’. Ga naar www.15augustus1945.nl voor meer informatie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter