Activiteiten
Kortebaan draverij Stompwijk

Komende zondag, 21 augustus, wordt de traditionele kortebaan draverij in Stompwijk verreden. Het betreft de editie die op 18 juli vanwege de hitte niet kon door gaan.  Zoals in het verleden mag de Stompwijkse kortebaan zich verheugen op een warme belangstelling bij trainers, eigenaren en pikeurs, aldus de organisatie.

De editie is vergelijkbaar met die op de traditionele datum. Omdat er geen kermis en andere evenementen zijn – normaliter is de kortebaan draverij onderdeel van de Stompwijkse Paardendagen – , is er echter geen tribune. Uiteraard is er volop plaats voor het publiek langs beide zijden van de baan. Ook nu kan het klapstoeltje langs de waterkant worden neergezet en blijft de baan van start tot finish goed zichtbaar.

De toegang tot de kortebaan loopt via het terrein van Stompwijk ’92. De gebruikelijk toegang via de Dr. van Noortstraat is afgesloten. Parkeren kan op het parkeerterrein van het sportcomplex. Ook zal er gebruik gemaakt kunnen worden van de parkeerterreinen van aangrenzende bedrijven. Verkeersregelaars worden ingezet om dit in goede banen te leiden. Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenstalling van het sportcomplex. Ook wordt in de nabijheid een extra fietsenstalling gecreëerd.

De toegangsprijs bedraagt € 5. Een programma kost € 1. Een gokje wagen kan ook, online via Zeturf.

Rond de baan wordt gezorgd voor een aantal voorzieningen. Zo zullen er sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, is er een ‘bescheiden feesttent’ en is er een gelegenheid om de inwendige mens te versterken. Aan beide zijden van de baan is het mogelijk een drankje te verkrijgen. Het zelf meenemen van drank is niet toegestaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter