Nieuws
Kritiek op ‘bestuurlijk kannibalisme’ B&W Den Haag

De Haagse gemeenteraadsleden Constant Martini en Arjen Dubbelaar (beiden Hart voor Den Haag) zijn helemaal klaar met het wat zij noemen ‘bestuurlijk kannibalisme’ van B&W van Den Haag. Dat blijkt uit een verklaring van beiden. Die luidt:

‘Er komt geen eind aan. Het college heeft weinig op met de rechtspraak in Nederland. De afgelopen weken was het wethouder Balster die nadat de woontorens rond het station Moerwijk door de rechter afgevoerd waren, in de kranten liet weten dat de rechtspraak er geheel naast zat en dat hij doorgaat met de bouw. In de Binckhorst ging het kort daarna ook weer mis met de bouwplannen van het college’. (in een rechtszaak tegen hoogbouw aangespannen door inwoners van Voorburg-West, red.)

‘Deze week is er weer een 3e episode met betrekking tot de tunnel in Scheveningen boulevard Noord (parkeergarage Zwolsestraat ). De rechter had de gemeente bevolen om stukken openbaar te maken. De gemeente weigert en betaalde de dwangsom. Oud-wethouder Revis van de VVD bood zijn excuses aan. Hij maakte stukken openbaar maar vergat de essentie en de financieel-economische stukken. En wederom heeft de rechter de gemeente verplicht tot openbaarmaking van de stukken. De gemeente weet nog niet of ze tegen de uitspraak in hoger beroep gaat. Een derde episode is in de maak’.

‘Het lijkt ons lastig uit te leggen als je integriteit van bestuur hoog in het vaandel hebt staan dat je dan geen gevolg geeft aan rechtelijke uitspraken. Het voldoen van een dwangsom is geen herstel van integriteit. Transparant lijkt ons in geheimenis besturen ook niet. Er zal wel wat achter zitten. Het beste lijkt ons dat dit bestuurlijk kannibalisme gestopt wordt. En de gemeente zich net als al die andere brave burgers in onze stad aan de wet en aan rechtelijke uitspraken houdt. De gemeente nog meer dan een gewone burger’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter