Nieuws
VCC lijdt nederlaag tegen HCC

Voor de tweede maal dit seizoen heeft HCC regiogenoot VCC verslagen. HCC maakte 224 runs; een aardig, maar niet onoverkomelijk totaal. De meeste Voorburgers gaven echter battend niet thuis: VCC was voor slechts 155 runs all out. Bas de Leede (57) en Shariz Ahmad (35) waren de positieve uitzonderingen.

VCC kende een prima start die echter al na drie en een halve over werd beëindigd toen Musa Ahmad uitging, in korte tijd gevolgd door nog eens drie Voorburgse batsmen. VCC vier wickets down en in de problemen.

Zoals wel vaker moesten er herstelwerkzaamheden komen. De jonge batsmen Bas de Leede en Shariz Ahmad zorgden daarvoor met een partnership van 72 voor het zesde wicket. Op een cruciaal moment riep Shariz (35) Bas echter voor een tweede run en werd run out gegeven.

Boissevain, Van Beek, Stijn de Leede en Viv Kingma konden het tij niet meer keren in Voorburgs voordeel. VCC liet Bennett maar liefst zes wickets nemen en daarmee was eigenlijk alles gezegd. Bas de Leede sneuvelde als laatste voor een solide 57. VCC 155 all out.

Met diverse spelers afwezig en Engelbrecht geblesseerd is de landstitel, die eerder voor het grijpen leek, geen vanzelfsprekendheid meer. VCC zal zichzelf als de Baron van Münchhausen aan de eigen haren uit het moeras moeten trekken.

In Den Haag won het vrouwenteam van VCC van rivaal Quick dankzij 122 runs van Babette de Leede en 73 van overseas Kerry Tomlinson. (foto: Catch of the Day BV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter