Activiteiten
Aanbod voor 55-plussers op Sport- en Cultuurdag

Vrijdag 26 augustus organiseert CreActief 55+, een initiatief van SenW, de Sport en Cultuurdag. Deelnemers kunnen van 13.00 tot 15.45 uur gratis deelnemen aan verschillende sportieve en creatieve activiteiten. Het evenement wordt gehouden bij hockeyvereniging Cartouche en bij Tennispark Overdam, de verzamel locatie is bij hockeyvereniging Cartouche aan de Van Ruysdaellaan 3A in Leidschendam.

Saina Reis van SenW vertelt erover: ,,De dag afgesloten met een gezamenlijke activiteit, de Sport en Cultuur Quiz. Test jouw kennis over sport en cultuur in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Tijdens de quiz komen er vragen voorbij over historische en culturele wetenswaardigheden van sportverenigingen binnen de gemeente. Sport en cultuur komen samen in deze quiz en het leuke is dat u meteen te weten komt welke sporten u kunt doen als 55-plusser.”

,,Eén van de sportieve activiteiten is (Old Stars) Walking Hockey door hockeyvereniging Cartouche, waarbij u in aangepaste spelvorm hockeyt. U speelt het leuke en gezellige hockey spelletje maar dan zonder te rennen. De andere sportieve bezigheid is (Old Stars) Tennis door Tennispark Overdam. Hierbij bent u actief en verbetert u uw motoriek in combinatie met het tennisspel. Er is ook een muzikale culturele activiteit, waarbij u terug gaat naar de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 met beelden, herinneringen en muziek. En u kunt collages maken van Oud Voorburg met Hak Stam. Tijdens deze workshop maakt u met foto’s van het vroegere Voorburg, viltstift, kleurpotlood en wat plakwerk een fraai schilderij, vol met herinneringen.”

,,U kunt zich opgeven voor de CreActief 55+ Sport en Cultuurdag via www.senw-lv/senc Voor vragen kunt u contact opnemen met creactiefsenioren@senw-lv.nl Denk eraan dat u een flesje water meeneemt en makkelijk zittende kleding met sportieve schoenen aantrekt.” (foto SenW)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter