Nieuws
Huisvesting statushouders gaat mis

De gemeente moet dit jaar 126 zogenoemde statushouders, asielzoekers die in Nederland mogen blijven, van een woning voorzien. Nu, medio augustus, is dat in 53 gevallen gelukt. Dat heeft een woordvoerster van B&W desgevraagd laten weten. De 126 bestaan uit: 33 gevallen die in 2021 een woning moesten krijgen maar dat lukte niet; een taakstelling van 44 te huisvesten statushouders tussen 1 januari en 1 juli van dit jaar; een taak van 59 te huisvesten statushouders tussen 1 juli en 31 december van dit jaar. Volgens de woordvoerster bekijkt B&W nu met de woningcorporaties hoe de statushouders alsnog aan woningen geholpen kunnen worden. Over de kans op succes meldt zij niets. Wel wijst zij erop dat er voor de verdere toekomst gemikt wordt op flexwoningen voor statushouders. Ook moet de bouw van meer sociale woningen soelaas gaan bieden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter