Activiteiten
Zaterdag Carillonconcert Koen van Assche

Op zaterdag 20 augustus vanaf 14.00 zal de internationaal bekende beiaardier, tevens President van de World Carillon Federation, Koen van Assche een concert verzorgen op het carillon in de toren van de Oude Kerk in de Herenstraat in Voorburg.

Koen Van Assche is stadsbeiaardier van de Vlaamse steden Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals. Hij won diverse prijzen op internationale beiaardwedstrijden en geeft wereldwijd beiaardconcerten. In 2021 verscheen zijn 8ste CD, een uitgave van de Belgische Ambassade in Wenen op basis van een online en gratis publicatie die hij eerder dat jaar maakte rond Matthias Vanden Gheyn.

Naast  het geven van concerten is Koen docent beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ te Mechelen, en aan de muziekacademies van Lier en Puurs. Daarnaast is hij actief voor de promotie van de beiaard, onder andere als voorzitter van de Beiaard Wereld Federatie. Hij staat ook bekend om het combineren van beiaard met andere instrumenten, vooral met de ‘Bronzen Piano’, een hoog aangeschreven mobiele beiaard van Anna Maria Reverté en hemzelf. Samen hebben ze verschillende bijzondere concerten met hun instrument gespeeld, bijvoorbeeld met strijkorkest, in de beroemde Sagrada Familia in Barcelona.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter