Nieuws
Eind maart 2023 nieuwe burgemeester

Het is de bedoeling dat de gemeente eind maart 2023 een nieuwe burgemeester heeft; negentien maanden nadat Klaas Tigelaar dat ambt vaarwel zei. Dat heeft de voorzitter van de zogenoemde Vertrouwenscommissie, Wouter Jorissen (D66), bekend gemaakt in een uitzending van Midvliet.

Op 12 september zal de gemeenteraad in het bijzijn van de Commissaris der Koning Jaap Smit de profielschets voor Tigelaars opvolger of opvolgster vaststellen. Alsdan staat de vacature open en kunnen kandidaten solliciteren.

Volgens Jorissen duurt de hele procedure zo lang omdat de Koning bij de benoeming betrokken is. Vandaar moet er een heel zorgvuldige procedure worden gevolgd met een voorname rol voor de Commissaris der Koning.

De voorzitter van de Vertrouwenscommissie, die bestaat uit alle fractievoorzitters van de partijen in de gemeenteraad, gaf te kennen dat de nieuwe burgemeester wat hem betreft toegankelijk moet zijn, de gemeente in trekt en luistert naar wat de mensen die in de gemeente wonen en werken vinden.

De leden van de Vertrouwenscommissie zijn dit weekeinde bij A Walk Downtown in Voorburg, de Mall in Leidschendam en de kortebaan draverij in Stompwijk om van mensen te horen welke wensen zij hebben ten aanzien van de nieuwe burgemeester. De antwoorden willen zij betrekken bij de op te stellen profielschets.

Wouter Jorissen verwees ook naar de enquête die inwoners kunnen invullen via de site van de gemeente inzake hun wensen en eisen voor de nieuwe burgemeester.

Overigens is de gemeente zelf in een officiële publicatie over de procedure om te komen tot een nieuwe burgemeester in de fout gegaan. Als eerste stap werd daarin het opstellen van een profielschets aangegeven, daarna pas het instellen van de Vertrouwenscommissie. Die volgorde is feitelijk omgekeerd.

Desgevraagd laat Wouter Jorissen weten dat de Vertrouwenscommissie officieel pas bestaat nadat de gemeenteraad de profielschets op 12 september heeft vastgesteld. Dan wordt ook de commissie formeel ingesteld waarna de vertrouwelijkheid ook ingaat. Hij erkent echter dat een en ander verwarrend overkomt. (foto gemeente)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter