Nieuws
Oneigenlijk gebruik parkeerterrein achter Julianaplein

Het parkeerterrein aan de Guido Gezellestraat en Louis Couperusstraat in Voorburg kent vele gebruikers. Iedere morgen verzamelt zich hier een groot aantal medewerkers aan het gemeentelijk groen voor een koffiepraatje. Overdag staan er auto’s van winkelend publiek. In de avond staat er soms een vrachtauto waar vanuit boksles wordt gegeven. En in de late uurtjes worden er vanuit auto’s met brandende verlichting onduidelijke zaken verhandeld.

En nu heeft de gemeente aan Van Voskuilen Infratechniek B.V. een vergunning verleend voor een tijdelijke opslaglocatie op het parkeerterrein van 1 september 2022 tot 24 februari 2023 of zoveel korter als mogelijk is.

Eigenlijk gebeurt er van alles op dit parkeerterrein. Alleen lang parkeren niet. Er is overdag en op de donderdagavond het gebruik van een parkeerschijf vereist. Omwonenden die bij de gemeente een parkeerontheffing aanvragen, zien die geweigerd. Er zou op straat genoeg ruimte zijn. Dat laatste geldt alleen een smalle strook achter de huizen. Verder is er overal de blauwe zone. En dat leidt tot veel onbegrip bij de buurt. De een mag alles, de ander kennelijk niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter