Mening
U zegt het maar: Wat een lol

Voor de jeugd is in deze gemeente bitter weinig te doen. Een skatebaan bij de Mall en wat trapveldjes verspreid door de gemeente, dat is het wel zo’n beetje. Daarbij komt dat de trapveldjes die op gras liggen echte enkelbrekers zijn; vol kuilen en hobbels. Van enig onderhoud zijdens de gemeente blijkt in de praktijk niets. Daarnaast zijn er voorzieningen die een kunstgras ondergrond hebben. Doch dat blijkt sommige idioten aan te zetten tot vandalisme. Zoals aan de Louis Couperusstraat in Voorburg. Gistermiddag bleek de helft van het terrein gebruikt om vuurwerk af te steken. Reuze leuk op een zomernamiddag. Vooral die brandplekken in het kunstgras. En dan de rotzooi lachend achter laten. Wat een lol. En omwonenden? Die hebben natuurlijk niets gezien of gehoord. Ogen en oren dicht. Want ‘we’ willen geen ellende. Maar wel klagen als jongeren weer een doelloos ergens rond hangen. Hoe dan ook, menig kind dat enthousiast met een bal onder de arm bij het trapveldje aan kwam mocht de ravage aanschouwen. Wat restte was om de rotzooi heen voetballen, of eerst opruimen. Maar ja, waar? Want er staan geen prullenbakken rond het veldje. Waarom? Omdat de gemeente bang is dat het afval daarin in brand wordt gestoken of de bak gebruikt wordt om er vuurwerk in af te steken. Dat knalt immers zo lekker. En bij een grote lading vuurwerk scheurt de hele bak uit elkaar. Ook dat valt in de categorie ‘wat een lol’.

(A.G.)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter