Activiteiten
Van aards tot uitbundig: divers werk in ArtiBrak

Vier vrouwen exposeren hun werk in Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44 Voorburg,  vanaf eind augustus, ieder met een geheel eigen stijl en werkwijze. Zo kunt u uw fantasie de vrije loop laten in de wonderbaarlijke wereld van Cora Alink, waar scooter rijdende hondjes en tandenpoetsende zebra’s wonen. Humoristische schilderijen en beelden waar u blij van wordt. Een aantal van de ontwerpen is uitgevoerd in het groot als zit-en speelelement en kunst in de openbare ruimte te Den Haag.

Als de omschrijving ‘gemengde techniek’ op iemands werk van toepassing is, dan wel op dat van Verolique Jacobse: textiele materialen, papier, canvasprint, olieverf, pastelkrijt… van alles heeft ze de laatste tien jaar gebruikt voor haar schilderijen. Door laag over laag te werken ontstaat diepte, landschappelijke vlakken waarbinnen subtiele details zijn aangebracht. Haar werk vraagt om verwondering, om langer stilstaan en kijken naar de details.

Alsof ze door een archeoloog zijn blootgelegd, zo zien de klei-objecten van Lucy de Kruijf er vaak uit, als sacrale overblijfselen afkomstig uit een oude cultuur. Oervormen zijn haar inspiratiebron. Ze ziet ons bestaan als een tussenfase op de aarde, uit de aarde komt alles voort en keert daarnaar terug. Ze drukt zich uit in klei, in keramiek, maar ook in veelal abstracte schilderijen of grafiek, vaak in aardse kleuren.

In de keramiek van Gracia Malmberg ziet u de invloed van vele culturen, onder andere Afrika, India, Zuid-Amerika, net zo kleurrijk als Gracia zelf. Dat ze met haar keramiek begon op het zonnige Curaçao zal daar vast aan meegeholpen hebben. Ze ontwikkelde haar eigen stijl, onder andere geïnspireerd door houtsnijwerk dat ze uit haar jeugd kende. Haar objecten, zoals het fraaie ‘Kraanvogels’, zijn zowel kunstwerk als windlicht.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter