Nieuws
NS start met Airport Sprinter
De NS is gestart met het testen van een zogenoemde Airport Sprinter: een gewone Sprinter met één verschil, de machinist wordt verantwoordelijk voor het sluiten van de deuren en de conducteur richt zich op service aan de reizigers en blijft chef van de trein. Met technische aanpassingen en extra camera’s kan het vertrekproces van de trein volledig in handen van één persoon worden gelegd en kan het sluiten van de deuren en het vertrekken van de trein sneller uitgevoerd worden. Dus kan er tijdswinst behaald worden.
De testritten vinden plaats op de lijn Amsterdam Centraal – Hoofddorp. De testen vinden plaats in de reguliere Sprinter die is voorzien van extra techniek en camera’s. Voor reizigers verandert er op de testdagen weinig. Maar achter de schermen wordt onderzocht hoe er met de Airport Sprinter tijdwinst behaald kan worden.

De testritten vinden zes weken lang iedere dinsdag en woensdag plaats. Op die dagen test NS onder andere het vertrek- en aankomstproces van de trein. Met het oog op veiligheid staan er extra collega’s op het perron. Reizigers worden op de testen geattendeerd door omroepberichten op de betreffende stations. Aan het einde van de testperiode neemt NS een definitief besluit over de technische aanpassingen in de treinen die straks als Airport Sprinter gaan rijden. (foto NS)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter