Nieuws
Verdwijnen water afgekocht

De gemeente heeft met een bedrag van ongeveer 100.000 euro de plicht om in het kader van het bouwplan Leytsche Hof in Leidschendam te verdwijnen oppervlaktewater, te compenseren. Dat blijkt uit stukken van het Hoogheemraadschap Rijnland.

De Leytsche Hof komt tussen de Oude Trambaan, Rijnlandstraat, Landscheidingstraat en Schoorlaan. In het gebied liggen een vijver en sloten. In totaal wordt 1431 vierkante meter water gedempt ten behoeve van het bouwplan.

Formeel moet verdwijnend oppervlaktewater gecompenseerd worden. In dit geval gebeurt dat binnen het bouwplan voor 557 vierkante meter. De rest van de te verdwijnen 1431 vierkante meter wordt niet gecompenseerd. Die plicht koopt de gemeente af.

Voor het afkopen bestaat het zogenoemde Bergings rekeningcourant (BRC); een soort waterboekhouding per gemeente. Door daar gebruik van te maken vervalt de noodzaak om te verdwijnen oppervlaktewater direct te compenseren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter