Nieuws
Burgemeester: praten over zwembadje Prinsenhof

Burgemeester Jules Bijl gaat met bewoners van de Leidschendamse wijk Prinsenhof praten over de zaak van het op last van de afdeling handhaving weggehaalde kinderzwembadje dat zij daar zelf hadden neergezet voor de buurtkinderen. Dat blijkt uit antwoorden van Bijl op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Sanja Duijvestijn over de zaak die tot grote woede bij de bewoners leidde. De zaak kwam begin deze maand in het nieuws.

‘Het college van B&W heeft begrip voor de onvrede die bij de bewoners heerst over het verwijderen van het zwembad en de trampoline, hoewel op juiste gronden en vanwege de juiste veiligheidsredenen is gehandhaafd. De burgemeester gaat daarom, samen met de gebiedsregisseur, in gesprek met de bewoners. Tijdens dit gesprek komt aan bod op welke wijze toekomstige initiatieven zoals het plaatsen van een zwembad of trampoline eventueel op een veilige manier kunnen worden ontplooid, wat hiervoor nodig is en welke rol de gebiedsregisseur hierbij kan spelen. Zodoende kunnen betrokken partijen in gezamenlijkheid kennis opdoen en bewustzijn creëren over, onder meer, de rolverdeling en bijbehorende verantwoordelijkheden’, aldus Bijl.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter