Nieuws
Nieuwe woningen in Klein Plaspoel Polder

B&W hebben de gemeenteraad gevraagd een Verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de sloop van het Triadome (voormalige Landal-kantoor) een de Dr. van der Stamstraat, Klein Plaspoel Polder (KPP) Leidschendam, en het op die plek bouwen van drie flatgebouwen met tezamen 123 appartementen. Van de appartementen vallen er 37 in de sociale sector.

De plannen zijn strijdig met het bestemmingsplan. Toch willen B&W ze door zetten. De 37 sociale woningen komen in één gebouw, gebouw B. De appartementen worden tussen 55 en 90 vierkante meter groot. In beide andere gebouwen komen respectievelijk 59 en 27 appartementen. In gebouw A zijn die tussen 60 en 200 vierkante meter groot, in gebouw C tussen 100 en 260 vierkante meter. De drie gebouwen worden tussen 17 en 26 meter hoog.

Op eigen terrein komen er 179 parkeerplaatsen in een verdiepte garage met een binnentuin op het dak. De daken van de drie gebouwen worden ook groen. Verder zijn 554 plaatsen voor fietsen voorzien.

B&W hebben ook besloten om tussen 2 september en 14 oktober het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage te leggen voor de bouw van 295 appartementen op het terrein van het te slopen Total-kantoorgebouw en het daar achter liggende parkeerterrein in KPP. Van die appartementen valt 15 procent in de sociale huursector, nog eens 15 procent in het zogenoemde middensegment. Eind juni sloten B&W met ontwikkelaar Borghese een zogenoemde anterieure overeenkomst over het project.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter