Nieuws
Sint voor iedereen begint 13e seizoen
Stichting Sintvoorieder1 zet zich voor het 13e jaar in om kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank, of die te maken hebben met huiselijk geweld, een Sinterklaascadeau (pakket) te geven. Zaterdag 3 september opent wethouder Philip van Veller het Sinterklaasseizoen in het pakhuis van Sintvoorieder1 in Leidschendam.

De decembermaand lijkt nog ver weg, maar in het pakhuis van Sintvoorieder1 aan de Dokter Van der Stamstraat 4 in Leidschendam wordt met een groot team van vrijwilligers vanaf begin september hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Sinterklaasseizoen. De verwachting is dat nog meer gezinnen dit jaar een beroep moeten doen op de stichting voor een Sinterklaascadeau (pakket), dus alle hulp is welkom.

Sinterklaas komt helaas niet overal zomaar langs. Voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede is het niet vanzelfsprekend dat Sinterklaas op 5 december langskomt met een cadeautje. Sintvoorieder1 vindt dat niemand dit kinderfeest mag missen. Gelukkig delen heel veel mensen deze mening.

Zaterdag 3 september vindt de officiële aftrap van het Sinterklaasseizoen plaats. Vanaf dat moment zijn wekelijks weer vele vrijwilligers actief in het pakhuis om te helpen met het samenstellen en inpakken van cadeau pakketten en de logistiek naar organisaties die de pakketten uitdelen aan de kinderen. Vanaf 3 september zal Sintvoorieder1 ook mensen weer actief oproepen om donaties te doen. Dit kan zowel financieel als door het schenken van cadeaus.
In de afgelopen jaren heeft de stichting Sintvoorieder1 jaarlijks meer dan 10.000 cadeaus verspreid. Dat er behoefte is aan de stichting blijkt wel uit het feit dat er afgelopen jaar maar liefst 15.500 kinderen een cadeaupakket hebben ontvangen. De prognose voor dit jaar ligt nog hoger. Het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank is aanzienlijk gestegen en door een intensievere samenwerking met de gemeente Den Haag zullen meer kinderen bereikt worden voor een Sinterklaascadeau. Dit jaar moeten 22.500 Sinterklaascadeaupakketten geleverd worden, zodat deze uitgedeeld kunnen worden aan kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede.
Om het ook dit jaar voor elkaar te krijgen dat ieder kind een Sinterklaascadeau(pakket) ontvangt, kan men alle hulp goed gebruiken. Acties van scholen, instellingen of bedrijven om nieuw en/of als nieuw speelgoed in te zamelen, particuliere acties met vrienden en kennissen maar ook het meehelpen met het verzamelen en inpakken van de cadeautjes op de inzamelingsavonden als pakhuismedewerker. Er zijn talloze manieren om Sintvoorieder1 te helpen.
Sintvoorieder1 heeft dit jaar zelf ook een wens op het verlanglijstje staan. De stichting is namelijk dringend op zoek naar een nieuwe locatie om het pakhuis te vestigen. Begin 2020 is het pakhuis van Sintvoorieder1 verhuist van de Binckhorst in Den Haag naar het oude Landal GreenParks gebouw (Triadome) aan de Dokter van der Stamstraat 4 in Leidschendam. Het pand wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor appartementen.
Wilt u meer weten over hoe u kunt helpen, wilt u doneren of heeft u een tip voor een nieuwe locatie voor het pakhuis? Kijk voor meer informatie op www.sintvoorieder1.nl, check de Facebookpagina en Instagram of stuur een email naar info@sintvoorieder1.nl
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter