Nieuws
Pleidooi voor groene gezonde stad

Gedeputeerde Anne Koning pleit ervoor om de Zuid-Hollandse steden stevig en ambitieus te vergroenen. ‘Om zo hittestress te verminderen, waterinfiltratie en biodiversiteit te versterken, stress-gerelateerde en welzijnsziekten te verminderen door beweegvriendelijke groene netwerken, speelplaatsen en ontmoetingsplaatsen te realiseren, zo schrijft ze aan Provinciale Staten.

Koning wijst er op de website http://www.groenegezondestad.nl in gebruik is genomen: ‘op deze website vindt u informatie over de werkagenda van de Groene Cirkel Groene gezonde stad en inspiratie en een overzicht van bestaande kennis over het vergroenen van de stad’. De gedeputeerde spreekt over een droom die zij wil realiseren. Een link naar een filmpje op de site https://www.youtube.com/watch?v=GXE7f8-q6hY

Op de site staat informatie over projecten in Alphen aan de Rijn, Dordrecht, Leiden en Rotterdam. Tevens wordt de ambitie uitgesproken om in 2030 75 schoolpleinen te vergroenen. In 2030 moet de helft van alle schoolpleinen groen zijn: 575 stuks. Op de site wordt het groene schoolplein van basisschool De Parachute in Voorburg als voorbeeld genoemd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter