Nieuws
Fonds sociale woningbouw werkt niet

Uit het fonds sociale woningbouw is sinds de instelling eind 2017 geen enkele uitkering gedaan voor de realisatie van een extra sociale woning. In het fonds zit nu 204.819 euro; geld dat ontwikkelaars als ‘boete’ betaalden omdat zij bij twee projecten niet aan de eis voldeden minimaal 30 procent van nieuw te bouwen woningen in de sociale sector te laten vallen. Dat blijkt uit een brief van wethouder Bianca Bremer aan de gemeenteraad. De bestuurder geeft aan dat de uitkering noch de boete sinds de instelling zijn aangepast. Per 1 september gebeurt dat wel. Voor het realiseren van meer dan 30 procent sociale woningbouw is de uitkering per ééngezinswoning 76.000 euro, voor een appartement 33.000. De hoogte van de boetes voor het niet realiseren van de 30 procent is in beide gevallen ook zo hoog. De sinds 2017 geldende bedragen waren 65.000 respectievelijk 24.000 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter