Nieuws
Site gemeente eind dit jaar meertalig

De site van de gemeente wordt eind dit jaar meertalig. Dan schakelt de site over op een nieuw contant management systeem (CMS) waarin meertaligheid als functie beschikbaar komt. Dat heeft burgemeester Jules Bijl het GroenLinks-gemeenteraadslid Iris Feld laten weten in antwoorden op vragen. Volgens een EU-verordening moet de site voor 12 december 2023 tweetalig zijn. Tot die tijd moeten een aantal stappen worden doorlopen: per december 2020 moeten webpagina’s over producten en procedures van centrale overheidsorganisaties voldoen aan eisen van de verordening; per december 2022 moeten webpagina’s over producten en procedures van gemeenten, provincies en waterschappen moeten voldoen aan eisen van de verordening; per december 2023 moeten bepaalde procedures online kunnen worden doorlopen, in specifieke gevallen en op verzoek van de gebruiker met uitwisseling van gegevens. Bijl: ‘In samenwerking met de partijen die rijksoverheid.nl en ondernemersplein.nl en hun Engelstalige equivalenten beheren, is gekozen voor een centrale aanpak die optimaal werkt voor gemeenten. Onder regie van de VNG wordt een centrale invoervoorziening opgeleverd. Wij verwachten eind van dit jaar hierover te kunnen beschikken en zullen daarmee aan de verordening kunnen voldoen. Daarnaast werken wij aan de verplaatsing – eind dit jaar – van onze site(s) naar een nieuw CMS, waarin meertaligheid als functie beschikbaar komt’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter