Nieuws
Vliet Clean SUP succesvol

Van 16 tot en met 19 augustus hebben tientallen enthousiaste jongeren van watersport- en scoutingverenigingen geholpen tijdens de Vliet Clean Sup. Onder begeleiding van SUPBinckies uit Den Haag hebben deelnemers deze vier dagen al suppend tussen Leiden en Delft, zakken vol zwerfafval verzameld uit de Vliet. Ondanks de regen tijdens de tweede etappe, is het evenement succesvol verlopen. De Vliet Clean SUP is een samenwerking van Stichting Techniekmenu, hoogheemraadschap van Rijnland, hoogheemraadschap van Delfland en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder Dunea.

Organisator Harrie Ozinga: ,,Ik streef ernaar jongeren bewust te maken van het belang van schoon water door ze te betrekken bij het schoonvissen van open water in hun eigen leefomgeving. Tijdens de Vliet Clean SUP zijn jongeren sportief bezig en helpen ze met het opruimen van zwerfafval uit de Vliet. Door de enthousiaste reacties van de deelnemers, weet ik dat mijn missie geslaagd is. Helaas blijft er nog genoeg afval in het water achter en komt er altijd weer meer bij. We gaan kijken of we een derde editie in 2023 kunnen organiseren.” (foto Buro Visto/Walter van Polanen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter