Activiteiten
Cursus natuurvriendelijk tuinonderhoud

Groei en Bloei Leidschendam en Omgeving organiseert een cursus natuurvriendelijk onderhoud. Deze start op vrijdag 9 september. Plaats van handeling: Stadstuin Rusthout, Noordsingel Leidschendam.

‘Wilt u ook met meer resultaat en plezier tuinieren? Dan is dit de juiste cursus voor u. Met meer kennis wordt ‘werken in de tuin’ plezieriger en kost het onderhoud minder tijd en energie. Als u begrijpt waarom u bepaalde dingen wel of juist niet moet doen, dán heeft u groene vingers. Mensen met groene vingers genieten meer van hun tuin’, aldus de organisatie.

Aan bod in de cursus komen onder andere: Wat kan je doen om planten vitaal en gezond te laten groeien; Zinvolle grondbewerkingen en verantwoord bemesten; Inrichten van een mooie border die het hele seizoen mooi toont; Aanleg en onderhoud van het gazon en hagen; Hoe en wanneer snoeien; Hoe ga je met de verschillende planten om; (Voorkomen van) ziekten en plagen; Composteren en compost gebruiken; Advies over tuingereedschap.

De cursus staat onder leiding van Jan Blokland. Alle deelnemers ontvangen een naslagwerk van zo’n 100 pagina’s. Cursusdagen: vrijdag 9, 16, 23, en 30 september, 5 en 7 oktober. Deelname kost 53,50 euro. Voor meer informatie stuur een mail naar jan.gonnie@alpineflowers.nl of bel 070 – 327 8959 (na 19.00 uur).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter