Nieuws
Gemeente verkoopt weer grond

B&W hebben besloten twee stukken grond in de zogenoemde Duivenvoordecorridor (DVC) te gaan verkopen aan Veurse Horsten c.v., een combinatie van Schouten De Jong Projectontwikkeling en BPD Bouwfonds. De twee stukken liggen tussen de Veursestraatweg (N447), Noortheylaan, spoorbaan Amsterdam-Rotterdam en Schakenbosch. Er zouden zo’n 70 woningen op gebouwd moeten worden.

Het gaat om het zogenoemde deelgebied Noorthey (te bebouwen gebied 4000 vierkante meter), een strook grond evenwijdig aan de voetbalvelden van RKAVV, tussen jeugdinrichting Schakenbosch en Noortheylaan 21, en het ‘Schakelstuk’ (te bebouwen gebied 1000 vierkante meter) naast en achter Vlinders aan de Vliet, Veursestraatweg 195. Op Noorthey zijn 60 woningen voorzien, op het Schakelstuk 10.

De Veurse Horsten bouwen nu zeven villa’s langs de N447 ten noordoosten van de Noortheylaan: project De Groene Horsten. Volgens B&W is Veurse Horsten c.v. de enige serieuze kandidaat voor koop, ontwikkeling en realisatie van de woningbouw op Noorthey en het Schakelstuk. Het is overigens de bedoeling dat de nieuwbouw op Noorthey een wegverbinding krijgt met Gravin Marialaan Leidschendam, via Schakenbosch.

In het gebied tussen Schakenbosch en Noortheylaan, direct naast de RKAVV-velden bezit de gemeente zo’n 45.000 hectare grond, aangekocht in 2011 voor zo;n 15,5 miljoen euro. Rondom Vlinders aan de Vliet gaat het om ruim 14.000 vierkante meter grond, gekocht in 2012 en 2017 voor circa 3,2 miljoen euro. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter