Nieuws
Hestar kreeg bewust maar tweejarig huurcontract

Manage Hestar, Van Ruysdaellaan Leidschendam, heeft eind 2020 bewust maar een tweejarig huurcontract van de gemeente gekregen en geen drie- of meerjarig. Dat blijkt uit documenten die in het kader van een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) zijn vrijgegeven. Daarin geeft de jurist grondzaken van de gemeente aan dat Hestar maar een tweejarig huurcontract krijgt om een herontwikkeling van het gebied niet te frustreren. De Rotterdamse ontwikkelaar Realconomy wil in het gebied 230 woningen gaan bouwen.

Uit de stukken blijkt ook dat de gemeente eind 2020 aan Realconomy een aantal plaatsen heeft genoemd waar Hestar naar toe zou kunnen verhuizen: naast de A4 bij de kruising Tol/Middenweg, een vrijkomende boerderij aan de rand van de bebouwde kom, Wilsveen, begin van de Oostvlietweg.

Medio 2021 liet Staatsbosbeheer (eigenaar Leidschendammerhout) Realconomy weten daar geen nieuwe ontwikkelingen te willen en zeer terughoudend te staan tegenover verplaatsingen vanuit de bebouwde kom naar het buitengebied. Hoogstens een ontwikkeling op een bestaand erf zou in overweging genomen kunnen worden. Tegelijk werd echter te kennen gegeven dat de Oostvlietweg te smal was voor extra ‘manegeverkeer’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter