Nieuws
Rijkswaterstaat maakt zich klaar voor de winter

Bij zomerse temperaturen is Rijkswaterstaat deze weken bezig met het testen en controleren van het wintermaterieel. Tot begin oktober worden alle strooiwagens en sneeuwschuivers op de 55 steunpunten verspreid over heel Nederland getest. Daarnaast worden er strooiroutes gereden.

Tijdens de zogeheten vlootschouw test men  al het wintermaterieel om klaar te zijn voor de komende winter. De strooiers worden op de vrachtwagens van aannemers gemonteerd, de systemen worden getest en eventuele gebreken worden direct gerepareerd.

Verder worden in het hele land strooiroutes gereden. Weggebruikers kunnen de strooiwagens in deze warme periode dus tegenkomen op de snelwegen. Met als doel: klaar zijn om in het gladheidseizoen direct in actie te kunnen komen als de situatie daarom vraagt.

Tijdens het gladheidseizoen, dat van 1 oktober tot 1 mei loopt, moeten de strooiwagens de rijkswegen binnen 2 uur kunnen hebben gestrooid. Om de 3260 km wegdek (het hele landelijke Rijkswaterstaatwegennet) in die korte tijd te strooien, staan 577 strooiwagens paraat.

Zodra er sneeuw valt, zijn er ook nog 630 sneeuwschuivers beschikbaar. Als het nodig is, kunnen ook de strooiwagens worden voorzien van een sneeuwschuiver. Ook dit materieel wordt tijdens de vlootschouw getest. (foto Rijkswaterstaat)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter