Nieuws
VCC Vrouwen kampioen

Het vrouwenteam van Voorburg CC heeft voor de tweede achtereenvolgende maal de landstitel gepakt. In de finale werd Quick verslagen. Het was een duel met lage totalen, maar toch goed cricket over en weer en een echte teamprestatie.

Captain Julia Corder won de toss en koos voor eerst fielden. Een keuze die goed uitpakte, want VCC zorgde er met uitstekend bowlen en fielden voor dat Quick slechts 85 runs kon maken. Alle bowlsters hadden goede cijfers en vooral Eva Lynch en Jolien van Vliet deden zich gelden met vangen en run outs.

85 leek een lage score, maar door het dikke gras was het slaan van een boundary over de grond bijna onmogelijk. Quick bowlde en fieldde goed, maar kreeg geen vat op de batters Babette de Leede en Iris Zwilling (25) die een partnership maakten van 61 runs voor het tweede wicket.

Anri Grobbelaar en Babette de Leede (39 not out) zorgden ervoor dat de champagne en de bloemen door bondsvoorzitter Guido Landheer aan de Voorburgers werd uitgereikt. Hiermee haalde VCC tevens voor het eerst in zijn 90-jarige geschiedenis de ‘dubbel’.

Het mannenteam VCC 1 bleef in de race voor de landstitel dankzij overwinningen op Punjab en HBS. Komende zaterdag 3 september speelt Voorburg CC op eigen veld de halve finale om het kampioenschap tegen HCC. De andere halve finale gaat tussen Excelsior ’20 en HBS.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter