Activiteiten
Castello Consort speelt nieuw werk in Franse Kerk

Zondagavond 11 september speelt het Castello Consort hun ‘Stylus Phantasticus’ programma, waarin werken van hedendaagse componist Martijn Padding worden gecombineerd met Oude Muziek. Dat gebeurt in de Franse Kerk aan de Franse Kerkstraat in Voorburg.

In de zeventiende eeuw werd er door componisten volop geëxperimenteerd: harmonische vrijheid, extreme contrasten en expressie stonden voorop. Hedendaagse muziek lijkt in dat opzicht veel op deze zeventiende-eeuwse ‘Stylus Phantasticus’. De dialoog tussen de composities van Padding en muziek van onder andere Valentini, Castello, Marini en Bertali is spannend en verassend.

Menno van Delft bespeelt het Italiaanse orgel van het Castello Consort, dat sinds de zomer van 2020 logé is in de Franse Kerk in Voorburg. Daarnaast spelen de volgende musici: Elise Dupont & Sakura Goto (barokviool), Anne-Linde Visser & Alon Portal (viola da gamba), Matthijs van der Moolen (baroktrombone), Benny Aghassi (dulciaan) en Emma Huijsser (harp). Het Castello Consort is een ensemble voor 16de- en 17de-eeuwse muziek. De musici spelen op instrumenten of kopieën uit die tijd.

Het concert begint om 20:00 en kaarten (inclusief pauzedrankje) zijn te koop via de website en aan de kerk: www.castelloconsort.com (foto Foppe Schut)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter