Nieuws
Treinverkeer ligt plat

In heel Nederland ligt het treinverkeer vanaf vanmorgen 04.00 uur plat. Oorzaak is een staking van het personeel uitgeroepen door de vakbonden, in het midden van Nederland waaronder Utrecht. Utrecht is het middelpunt van de NS. Van hier uit rijden treinen naar alle windrichtingen en vindt de coördinatie van personeel en treinen voor het hele land plaats.

Door de impact van de staking kunnen er de hele dag geen NS treinen rijden, met uitzondering van het traject Amsterdam – Schiphol. Eurostar en Thalys rijden wel. Ook de treinen van de regionale vervoerders blijven rijden, met uitzondering van de treindienst Alphen-Gouda.

Op eerdere stakingsdagen heeft de NS zich ingespannen om een betrouwbare en verantwoorde dienstregeling te bieden rondom de stakingsgebieden. Voor de staking van vandaag zijn alle scenario’s op tafel geweest, maar de NS ziet naar eigen zeggen geen mogelijkheid om op een verantwoorde manier een dienstregeling te rijden.

Schiphol Airport blijft tijdens de actiedag vier keer per uur bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal. NS adviseert reizigers voor Schiphol Airport echter wel gebruik te maken van alternatief vervoer.

In de regio Den Haag blijft de metroverbinding tussen Den Haag en Rotterdam via Leidschendam-Voorburg gewoon intact. Delft blijft bereikbaar met de trams 1 en 19, Zoetermeer met de RandstadRail. Voor andere bestemmingen zijn reizigers aangewezen op het regionale busvervoer.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter