Activiteiten
Maalmarathon Molens, ook bij De Salamander

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat het Gilde van Vrijwillige Molenaars werd opgericht. Aanleiding hiervoor was de wens, dat veel molens in ons land niet alleen gerestaureerd werden maar ook weer ging draaien. Men besefte echter dat hiervoor deskundigheid nodig was. Daarom werd het Gilde opgericht, met als doelstelling een opleiding voor vrijwillige molenaars te verzorgen.

In dit ‘Jaar van de Molenaar’ vraagt het Gilde extra aandacht voor molenaars en hun molens met een zevendaagse maalmarathon. Want: Molens moeten draaien. Om dit 50-jarig jubileum te vieren organiseert het Gilde maandelijks per provincie extra activiteiten, in september in Zuid-Holland. Van 1 t/m 7 september laten molenaars continue – in een estafette – ergens in de provincie één of meer molens draaien.

In Leidschendam doet ook houtzaagmolen De Salamander mee aan deze maalmarathon. Op zaterdag 3 september draait De Salamander, van 18.00 tot 24.00 uur en daarna tot 06.00 uur. Bezoek is daarbij welkom.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter