Nieuws
VVD wil informatie over verkeersveiligheid

Coalitiepartij VVD wil van B&W informatie over de verkeersveiligheid in de gemeente: het aantal geregistreerde ongelukken in 2021 en 2022 en een top 10 met plekken waar de meeste ongelukken gebeuren. Dat blijkt uit vragen van gemeenteraadslid Rick de Klerk aan B&W. ‘Zijn er al plannen om hier versneld een aanpassing te maken in de verkeersveiligheid, Zo ja, welke?’

De Klerk: ‘De afgelopen tijd hebben we allemaal signalen gekregen betreffende de verkeersveiligheid in Leidschendam-Voorburg. Zo meldde de politie dat de afgelopen drie maanden op de Prins Bernhardlaan in Voorburg, acht aanrijdingen zijn geweest waarvan er vier met materiele schade, drie met (zwaar) letsel en één zelfs met dodelijke afloop. Er wordt door veel weggebruikers vaak (veel) te hard gereden, er wordt bij kruisingen vaak door het rode verkeerslicht gereden of gelopen en ook is er sprake van asociaal rijgedrag, aldus de politie. Hierdoor ontstaan er op deze weg levensgevaarlijke situaties die niet wenselijk zijn en medeweggebruikers angstig maken. Ook geeft de politie aan dat zij in gesprek zijn met de gemeente. Tijdens het canvassen van afgelopen winter, kregen wij soort gelijke signalen over de Parkweg. Ook een al langer bekend probleem is de Rembrandtrotonde, hier gebeuren ook met grote regelmaat ongelukken. Wij vanuit de VVD vinden het belangrijk dat de verkeersveiligheid goed is en blijft’. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter