Activiteiten
Carillonconcert met Mazzeltov-programma

Op zaterdag 3 september is vanaf 14.00 uur de laatste van de Zomerserie Carillonconcerten in de toren van de Oude Kerk in de Voorburgse Herenstraat. Mathieu Polak zal een Mazzeltov programma verzorgen, bestaande uit Jiddische en Klezmer muziek. Er wordt bij dat concert uitgebreid informatie verstrekt over de muziek die op dat moment gespeeld wordt. Heel bijzonder en van harte aanbevolen.

Mathieu Daniël Polak werd aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort opgeleid. Hij behaalde zijn Master in 2000 met als specialisatie onderwijs aan amateurs. Hij is als docent verbonden aan Beiaardcentrum Nederland te Amersfoort. Mathieu behaalde prijzen voor beiaardspel tijdens internationale beiaardconcoursen te Hamburg (Duitsland) en Enkhuizen. Als beiaardier was hij te horen in Japan, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, België, Portugal, Litouwen en Amerika. Sinds 2008 is Polak de vaste beiaardier van de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

In 2019 kreeg Mathieu een stipendium van het Fonds voor de Podiumkunsten om Joodse muziek voor carillon te componeren en te arrangeren. Dit boek, genaamd Chag Sameach, heeft hij in eigen beheer uitgegeven. Voor Chag Sameach kreeg Polak op 1 maart 2020 de Visser Neerlandia Prijs uitgereikt.

Mathieu studeerde piano bij Alwin Bar en Ton Hartsuiker aan het Conservatorium van Utrecht. Sinds het afstuderen in 1997 heeft hij een bloeiende lespraktijk in de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast is hij als pianodocent verbonden aan Muziekschool Amersfoort.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter