Nieuws
Compromis over klokkengeluid Voorburgse kerk

Onder leiding van burgemeester Jules Bijl is er een compromis bereikt tussen de klagers over het geluid van de kerkklokken in de Martinuskerk, Oosteinde Voorburg, en het kerkbestuur. Afgesproken is dat de klokken geen geluid meer zullen geven tussen 20.00 uur ‘s avonds en 07.00 uur ‘s ochtends. Buiten dit tijdvak blijven de klokken luiden zoals dat ook nu het geval is: voor kerkdiensten en om de uren, halve uren en kwartieren aan te geven. Wanneer het nieuwe regime ingaat is nog niet duidelijk; dat hangt af van het bedrijf dat de instellingen van de klokken moet aanpassen.

Vorig jaar ontstond er een rel rond het klokkengeluid nadat er een klacht over het volume werd ingediend door nieuwe wijkbewoners. De klagers kregen in eerste instantie gelijk. Het kerkbestuur moest het geluidniveau terug brengen. Daarnaast werd het luiden zelf beperkt. Dit alles onder een dwangsom van 1000 euro per dag met een maximum van 5000 euro. Het kerkbestuur tekende echter bezwaar aan tegen de maatregelen. Vanuit de buurt kwamen veel protesten, op internet startte een petitie om het gelui van de klokken in ere te herstellen. Begin oktober vroeg de gemeenteraad de burgemeester om bemiddeling.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter