Nieuws
Geen huisartsenpraktijk

B&W zien de komst van een huisartsenpraktijk op de plek van het inmiddels gesloopte Heuvelhonk, Burgemeester Sweenslaan 6 Leidschendam, niet zitten. Vooralsnog willen B&W de locatie groen houden. Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Philip van Veller op vragen van SP-gemeenteraadslid Ed van der Schaft.

‘Indien de gemeente een aanvraag voor deze locatie ontvangt wordt deze getoetst aan het vastgestelde beleid (onder andere het bestemmingsplan en de vastgestelde bouwstenen ter voorbereiding op de Omgevingsvisie) en actuele behoeften. Deze kunnen bijvoorbeeld gesignaleerd worden binnen het programma Sterk voor Noord. Wanneer een idee of initiatief goed aansluit en voldoende urgentie heeft kan besloten worden om te onderzoeken of het mogelijk gemaakt kan worden’, aldus de wethouder.

Op de stelling van Van der Schaft dat zich ter plekke huisartsen willen vestigen reageert Van Veller: ‘De gemeente heeft in gesprekken met een groep huisartsen vernomen dat er een wens ligt om de locatie aan te kopen om er een praktijkruimte te realiseren. Daarop is de locatie van het Heuvelhonk onderzocht door de gemeente. Gezien het streefbeeld (groen, red.) is het vestigen van een huisartsenpraktijk echter niet gewenst op deze locatie. Dit is ook aan de huisartsen medegedeeld’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter