Activiteiten
George Maduro herleeft in opera

Tot en met 7 september komt de geschiedenis van George Maduro (oorlogsheld, verdediger van buitenplaats Dorrepaal in Voorburg, de naamgever van Madurodam) opnieuw tot leven in het  Haagse theater Amare. In de opera Maduro met meer dan honderd zangers van jong tot oud en de musici van het Residentie Orkest vertolken Alexander de Jong, Doris Baaten en Marlies Ruijgrok de hoofdrollen.

In de muziek-theaterproductie Maduro wordt het verhaal van de jonge onbaatzuchtige oorlogs-en verzetsheld George Maduro, zijn ongelukkige liefde, zijn heldendom en zijn tragische dood, verweven met het verhaal over het ontstaan van Madurodam, het vrolijkste oorlogsmonument van de wereld, waarmee we hem nog altijd herdenken.

Madurodam is blij met het initiatief, aldus directeur Sander Gielen: ,,Deze productie van Amare versterkt de missie van Madurodam, dat sinds 1952 de status van oorlogsmonument heeft. Vanuit die rol verbinden wij verleden en heden en maken we thema’s als het belang van herdenken en leven in vrijheid op een eigentijdse manier toegankelijk, met name voor kinderen. Dat in deze opera drie kindercasts spelen is bijzonder. Door het verhaal van George Maduro op deze manier te vertolken, blijft de herinnering aan hem én bovenal zijn verhaal levendig. Dat de opera Maduro uitkomt in het 70ste bestaansjaar van Madurodam is natuurlijk een cadeautje.”

De voorstelling focust op de tragische liefdesgeschiedenis van George Maduro en Hedda de Haseth Möller, die door oorlog en geloofskwesties van elkaar gescheiden worden. Ook passeren belangrijkste highlights in het leven van George Maduro de revue, zoals zijn manmoedige optreden in de eerste dagen van de bezetting en zijn uiteindelijke dood in concentratiekamp Dachau.

Maduro is een productie van Amare en het Residentie Orkest in samenwerking met Kwekers in de kunst, De Dutch Don’t Dance Division en Rabarber. Operaregisseur Jeroen Lopes Cardozo tekent voor de regie, tekstschrijver is Pieter van der Waterbeemd en componist Bob Zimmerman schrijft de muziek voor Maduro.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter