Mening
U zegt het maar: Stilleven voor Avalex

‘Het is niet mijn bedoeling iedere afvalhoop binnen onze stad te fotograferen. Iemand anders in onze gemeente is daar veel beter in. Bovendien kun je er je hele leven mee verdoen en genoemde persoon is daar al ook aardig mee op dreef.

Toch wil ik u bijgaand tafereel niet onthouden. Kijk naar de prachtige compositie van dit stilleven! Krachtige verticale lijnen aan de rechterkant. Links, in een tegenstelling die zo kenmerkend is voor de barokperiode, enkele soepel, haast achteloos gedrapeerde opengetrokken afvalzakken. In een stilleven heeft ieder voorwerp een folkloristische of spirituele symbolische betekenis. Ik ben nog op zoek naar de betekenis van een hi-tech stofzuiger, wat kerstverlichting, rolkoffers en de slecht zichtbare rest. Museum Swaensteijn zou trots zijn dit als schilderij in de collectie te mogen hebben. Tot zover nu de Gouden Eeuw; nu terug naar de onze.

Genoeg spotternij. Beste mede-Voorburgers, ik weet dat Avalex niet optimaal draait. Ik heb ook wat rare ervaringen die een mens ertoe kunnen brengen de boel de boel te laten. Toch wil ik oproepen dat niet te doen. Het is onze eigen leefomgeving. Als we in staat zijn spullen te kopen, dan kunnen we toch ook bij het afdanken de moeite nemen om dat goed te doen. Mogen we allemaal op elkaar rekenen voor een schone herfst? Dank u wel!’

(P. Baak)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter