Nieuws
Gemeente zwijgt in alle talen

Het gemeentebestuur zwijgt in alle talen over de ‘bijbaan’ van topambtenaar Jacq Cornelissen die sinds 1 september niet alleen manager van de winkelgebieden in Leidschendam-Voorburg is, maar ook van het centrum in Gouda.

‘Hij werkt inderdaad als centrummanager voor de gemeente Leidschendam-Voorburg, vanaf 1 september blijft hij dit doen en werkt minder uren voor onze gemeente’, aldus een woordvoerster. Na enig aandringen laat gemeentesecretaris Alexander van Mazijk, formeel de baas der ambtenaren, weten: Inhoudelijk heb ik eerder aangegeven dat we geen uitspraken doen over medewerkers. Dat mogen we trouwens niet eens in het kader van de privacywetgeving. Dat geldt dus ook in dit geval’.

Vragen over de verenigbaarheid van deze dubbelfunctie met de noodkreten zijdens de gemeente over een tekort aan ambtenaren en het niet meer aankunnen van alle werk, blijven onbeantwoord. Dat geldt ook voor de vraag of het voorbeeld-Cornelissen nu ook gaat gelden voor andere ambtenaren die er een baan bij willen nemen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter