Nieuws
Nederlandstalige blues in Kakafonie

Onvervalste blues vandaag in het radioprogramma Kakafonie van omroep Midvliet. Rond 13:15 uur komt het duo Tee Bee Brown (Teus de Bruin en Michel Tent) tracks van de nieuwe cd laten horen plus live spelen. Tee Bee Brown is de podium-identiteit van singer/songwriter Teus de Bruin. Bezeten van muziek in het algemeen en de blues in het bijzonder ging hij op latere leeftijd gitaar spelen. Uitgedaagd door zijn gitaarleraar schreef hij zijn eerste song, en vanaf dat moment was er geen houden meer aan.

Na jaren zijn nummers elektrisch ten gehore gebracht te hebben in verschillende bands begon de akoestische gitaar steeds meer zijn voorkeur te krijgen. Met de formatie TeeBeeBrown & Friends kregen de nummers een unplugged jasje en werden in eigen beheer ook een paar Engelstalige cd’s uitgebracht. De meeste nummers hebben een autobiografisch karakter en worden dan ook met anekdotes aan elkaar gepraat.

Nadat tijdens een optreden in Theater de Willem te Papendrecht het publiek wildenthousiast regeerde op een Nederlandstalig nummer van de hand van Teus schakelde de band over op nieuw Nederlands repertoire. Dat leverde de LP ‘Blues & ballades in je moerstaal’ op. Nu is er ‘Blues & ballades in je moerstaal, deel 2’ met vijftien authentieke tracks.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter