Activiteiten
Historische trams op Open Monumentendag

Altijd al een rit willen maken met een historische tram? Dat kan tijdens het Open Monumentenweekend op 10 en 11 september, wanneer het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) ritten aanbiedt met trams uit de jaren 1911-1964 door Den Haag en Scheveningen. Het HOVM is tijdens het monumentenweekend gratis voor iedereen geopend.

De ritten met historische trams beginnen en eindigen tussen 11.00 en 17.00 uur bij het HOVM (vanaf het remiseterrein, tegenover tramhalte Wouwermanstraat) en het Kerkplein in het centrum van de stad. Kaartjes voor de ritten kosten 5 euro voor volwassenen en slechts 1 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar rijden gratis mee. De kaartjes zijn alleen verkrijgbaar in de trams. Betalen kan met PIN en creditcard. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Hagenaars en andere regiobewoners die de sfeer van historische trams willen proeven, kunnen gebruik maken van acht verschillende trams. Er rijden diverse twee-assige trams van de HTM uit de jaren twintig en dertig. Daarnaast nemen enkele PCC-trams van de HTM uit de jaren vijftig en zestig aan de rondritten deel. Een hoogtepunt is ongetwijfeld ook de inzet van de Blauwe Tram, waarvan het oudste rijtuig A106 uit 1911 dateert! De trams rijden een grote lus door Den Haag en Scheveningen: vanaf het HOVM ruwweg via de lijnen 11 en 1 naar Scheveningen Zwarte Pad, via de lijnen 9 en 17 naar het Kerkplein en via de lijnen 1 en 11 weer naar het HOVM.

Het HOVM is tijdens beide dagen van het Open Monumentenweekend gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur. Er zijn historische trams en bussen te zien, voor de kinderen is er een speurtocht door het museum en er zijn poffertjes verkrijgbaar. Tevens zijn er enkele verkoopstands met tramsouvenirs en andere tramartikelen. Meer informatie met een complete beschrijving en dienstregeling van de tramritten is te vinden op de website van het HOVM, www.hovm.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter