Activiteiten
Dierenambulance jubileert met natuurspeurtocht

Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s-Gravenhage e.o. bestaat dit jaar vijftig jaar. Vijftig jaar hulp voor de dieren in en om Den Haag moet gevierd worden. Op zaterdag 10 september organiseert de Dierenambulance een natuurspeurtocht, speciaal voor de kinderen in en om Den Haag.

Dit is slechts één van de activiteiten om het vijftig jarig bestaan te vieren. Linette Eveleens van de dierenambulance vertelt: ,,Op zaterdag 24 september organiseren we op onze basis een open dag XL met muziek, markt, workshops, rondleidingen en veel meer. Op die dag presenteren we ook een nieuw boek vol opmerkelijke foto’s van het werk van de dierenambulance in de afgelopen vijftig jaren. Maar we wilden ook een evenement organiseren speciaal voor kinderen. Het liefst iets om kinderen uit onze regio te enthousiasmeren voor de dieren en de natuur in onze prachtige stad.”

Dat is een natuurspeurtocht geworden waar twee belangrijke samenwerkingspartners van de dierenambulance aan meewerken. Linette: ,,Kinderen krijgen een uniek kijkje achter de schermen. Zowel in onze ambulance, als bij Vogelopvang De Wulp en Egelopvang Den Haag. Kinderen die zien hoe en waarom dieren opgevangen en verzorgd worden, zullen zelf sneller met respect met dieren en hun omgeving omgaan.”

Aan het begin van de vier kilometer lange speurtocht ontvangen kinderen de route. Daar krijgen ze gelijk een kijkje in een echte dierenambulance. Onderweg komen ze allerlei vragen en opdrachten tegen over de dieren in onze omgeving, lopen ze binnen bij de egelopvang en leren ze alles over wilde vogels bij de vogelopvang. Bij de finish leveren ze hun antwoorden in en wie weet verdienen ze daarmee een mooie prijs

Praktische informatie:
– Zaterdag 10 september,
– Vanaf 12:00 uur is er vrije inloop. Zorg dat je finisht vóór 17.00 uur,
– Pieter-Pauluspad bij parkeerplaats Zandvoortselaan in Den Haag,
– Kinderen (of groepjes kinderen) moeten een ouder/volwassene meenemen,
– Deelname is gratis,
– Neem een pen mee om de antwoorden op te schrijven,
– Meer weten? https://dierenambulancedenhaag.nl/50jaar/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter