Activiteiten
U zegt het maar: Meidenscouting bij Satoko Kitahara

‘We zijn gestart bij meidenscouting Satoko Kitahara in Leidschendam en Leidschenveen. Alle leden wekelijks weer welkom om avontuurlijke activiteiten te ondernemen waarmee ze worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Tijdens de zomerstop hebben de verschillende leeftijdsgroepen niet stilgezeten, we zijn op een nationaal zomer water kamp NaWaKa geweest in Zeewolde. Eens per 4 jaar wordt dit bijzondere kamp georganiseerd voor 4.500 jeugdleden. Waar een zomerkamp al een hoogtepunt is, dan is deze het helemaal. De focus van het 10-daagse Scoutingkamp ligt op wateractiviteiten. Er werden onder andere zeil- en roeiwedstrijden georganiseerd per leeftijdscategorie. We hebben onze eigen lelievletten (zeilboten) meegenomen. Naast wateractiviteiten vinden er ook uitdagende activiteiten op het land plaats. Ook is er een groot actieveld ingericht dat compleet in het teken staat van water: het waterspektakel. Hier kunnen de deelnemers een mudrace doen en in een schuimbad. Een nieuw onderdeel dit jaar was de vlettenrally: een soort hike over het water. Tijdens deze 9 uur durende race moeten de deelnemers proberen met hun boot zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Ze bepalen als ontdekkingsreizigers hun eigen route.

Gedurende het komende seizoen worden door de vrijwillige leidinggevenden weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten zijn heel divers. Van het organiseren van een high tea voor ouderen tot het lopen van een spannende natuurtocht. Maar ook primitief wijze broodjes bakken in een houtgestookte kampvuur, kano varen, zeilen en weekendkampen staan op het programma. In de wekelijkse opkomsten doen scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Ze zetten hun eigen tent op. Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de scouts van scouting Satoko Kitahara. Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden. Al met al leren scouts dus enorm veel van dit zomerkamp!

Kan jij wel tegen een stootje? En spreken de activiteiten die hierboven staan genoemd je aan? Kom dan eens bij ons kijken! Je kunt ons vinden op van Ruysdaellaan 97 in Leidschendam en bij kinderboerderij Landzigt in Leidschenveen. Je mag drie keer gratis komen kijken. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: www.satokokitahara.nl‘.

(Satoko Kitahara)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter