Nieuws
Veiliger en groener

Een jaar lang hebben de werken aan de Strabolaan in Voorburg plus acht omliggende straten geduurd. Er werd een nieuw rioolgemaal gebouwd, de riolering werd vervangen door een gescheiden rioolstelsel (afvalwater en hemelwater) en een deel van de speelplek aan de Strabolaan (achter de Aldi) werd vernieuwd.

Op de plek van het oude gemaal worden dit najaar meer bomen en planten geplant. Daar heeft de gemeente al een flora- en faunatoren geplaatst als nieuw onderkomen voor de gewone dwergvleermuis. Deze had namelijk zijn broedplaats in het oude gemaal dat gesloopt werd. De flora- en faunatoren kan ook gebruikt worden door vogels en insecten.

De rioolwerkzaamheden vonden ook plaats in een deel van de Prinses Irenelaan. Daar is om de verkeersveiligheid te verbeteren de rijbaan versmald, zijn aparte fietsstroken gemaakt en 2 extra zebra’s op verhoogde plateaus aangebracht. Verder is de straat groener gemaakt met meerdere plantvakken.

Wethouder Marcel Belt: “Vergroening draagt bij aan een prettigere buurt. Het is niet alleen mooier, maar het verkleint ook de kans op wateroverlast bij extreme regenbuien omdat de grond waarin planten en bomen staan, regenwater opvangt. Daarom planten we daar waar mogelijk meer groen in heel de gemeente. Samen met de rioleringswerkzaamheden die zijn gedaan, is de buurt nu beter voorbereid op de toekomst en de grillen van het veranderende klimaat.”

Overige straten waar werkzaamheden plaatsvonden zijn de Strabolaan, Johannes Meybeeklaan, Marie Hoffmanlaan, Ewoudt van der Dussenlaan, Willem de Nobelaerlaan en in een gedeelte van de Reuvenslaan, Abraham Douglaslaan en Prinses Beatrixlaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter