Activiteiten
Activiteiten op Monumentendag

De nieuwe directeur van Huygens’ Hofwijck, Lea van der Vinde, staat klaar voor haar eerste Open Monumentendag op zaterdag 10 september. Ook Huygens Hofwijck opent zijn deuren. Het thema van deze dag is Duurzaamheid, iets dat naadloos aansluit bij het beroemde Hofwijck. Ter verwelkoming kunnen bezoekers bij de toegangspoort aan het Westeinde een stukje taart eten.

Met een museumjaarkaart is de toegang tot Hofwijck gratis, andere bezoekers genieten vijftig procent korting, wat neerkomt op een entreeprijs van vijf euro. In dat bedrag is tevens toegang tot het museum Huygens’ Swaensteyn aan de Herenstraat begrepen. Beide musea zijn geopend gedurende de normale openingstijden, bij Hofwijck vanaf 12.00 uur. Swaensteyn vanaf 13.00 uur.

Zaterdag 10 september is er van 16.00-17.00 uur Open Toren in de Oude Kerk van Voorburg aan de Herenstraat. Dit ter afsluiting van de zomerserie beiaardconcerten en Open Monumentendag. Tijdens deze Open Toren kunt u een kijkje nemen bij het spectaculaire en prachtig gerestaureerde carillon, helemaal bovenin de kerktoren. Tevens zal beiaardier Gerda Peters het carillon demonstreren en vertellen over het vak van beiaardier en de historie van klokken en carillons. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Ook dit jaar staat Mooi Voorburg op Open Monumentendag, zaterdag 10 september, in een kraam naast de dorpspomp in de Herenstraat, hoek Van Schagenstraat. Voor het thema van dit jaar, Duurzaamheid, heeft Mooi Voorburg een prijsvraag uitgeschreven. Iedereen krijgt de mogelijkheid om duurzame voorstellen voor de directe omgeving in te dienen. De beste 3 ideeën zullen beloond worden met het boek ‘Vreugd en Rust’, gastvrije buitenplaats met een park van Zocher.

Voor Mooi Voorburg is het dan de uitdaging om samen met de prijswinnaars de beste 3 ideeën te realiseren. Op de Monumentendag worden rond de dorpspomp flyers uitgedeeld. Daarnaast kunnen de Monumentenroutes gratis bij de kraam worden afgehaald.

Bent u niet in de gelegenheid, maar wilt u uw idee toch kenbaar maken, stuur dan voor 30 september uw reactie in via de website www.mooivoorburg.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter