Nieuws
Geen extra maatregelen voor verkeersveiligheid

B&W hebben geen plannen voor een versnelde aanpak van wegen waar veel ongelukken gebeuren. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus VVD-gemeenteraadslid Rick de Klerk laten weten in antwoorden op vragen. Er is eerst zorgvuldig onderzoek nodig, aldus de bestuurder.

Onlangs pleitte de politie voor maatregelen op de Prins Bernhardlaan in Voorburg. De afgelopen twee maanden vonden daar acht aanrijdingen plaats waarvan er vier met materiele schade, drie met (zwaar) letsel en één met dodelijke afloop. Volgens de politie wordt ter plekke vaak (veel) te hard gereden, wordt bij kruisingen vaak door het rode verkeerslicht gereden of gelopen en ook is er sprake van asociaal rijgedrag.

Vorig jaar vonden 408 verkeersongelukken in de gemeente plaats op lokale wegen, de N14 en de N447, zo bericht Keus. Daarbij waren 624 ‘partijen’ betrokken. Er vielen 185 gewonden en 3 doden.

De top-10 van wegen met ongevallen: Noordsingel Leidschendam 10 ongelukken, 1 gewonde; Prins Bernhardlaan Voorburg 5 ongevallen; Laan van Nieuw Oosteinde Voorburg 5 ongevallen, 1 gewonde; Wilsveen 4 ongevallen 3 gewonden, 1 dode; Oostvlietweg Leidschendam 4 ongevallen, 4 gewonden; Potgieterlaan Voorburg 4 ongevallen, 1 gewonde; Van Arembergelaan Voorburg 4 ongelukken, 1 gewonde; N14 vier ongelukken; Koningin Julianalaan Voorburg 2 ongelukken, 1 gewonde; Mgr. Van Steelaan Voorburg 1 ongeluk.

Dit jaar staat de teller tot 1 september op 306 ongelukken, 140 gewonden en twee doden.

Coalitiepartij VVD heeft naar aanleiding van de situatie op de lokale wegen een meldpunt verkeersveiligheid in het leven geroepen http://meldpuntverkeersveiligheid@vvd-lv Het meldpunt zal de komende 8 weken openstaan. Alle meldingen worden gebundeld en aangeboden aan de wethouder.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter