Activiteiten
Paars wordt geel in Ludens

Theater en Galerie Ludens zien uit naar een nieuw jaar, zonder sores en met passie voor kunst en cultuur. Daarom laat men zien hoe diverse kunstenaars paars in geel veranderen en vice versa. Niets is immers onmogelijk, als je het maar kunt verbeelden en dat kunnen ze. Galerie Ludens opent haar deuren op 10 september. De expositie is te zien tot en met vrijdag 27 januari 2023. De vernissageborrel is op zaterdag 10 september 2022 van 16:00 t/m 18:00 uur, en is vrij toegankelijk. Theater en Galerie zijn te vinden aan het Burg. Feithplein 95 Voorburg.

Het programma van Theater Ludens, in de periode tot en met 17 september. Kaartverkoop via de site http://theaterludens.nl Kaartverkoop aan de kassa alleen op zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor een voorstelling.

Zaterdag 10 september: Concert / Alex van Voorst / La vie en route. Aanvangstijd 20.15 uur. Entree 15 euro.

 ‘La vie en route’ is de nieuwe cd van Alex van Voorst, Deze voorstelling wordt hij bijgestaan door diverse internationale muzikale vrienden. Alex van Voorst is een 59 jarige fingerstyle gitarist. In 2002-2003 werd hij verkozen tot Beste gitarist van Nederland van het prestigieuze SENA Award. Alex van Voorst trok zichzelf overigens terug voor deze uitverkiezing (,,Je kunt gitaristen nooit vergelijken, het is geen sport”). Hij maakte tot nu toe 9 albums waaronder één met de Nederlandse gitaarlegende en Jan Akkerman  en heeft 15 wereldtournees (veelal Azië) op zijn naam staan. Alex van Voorst heeft het podium gedeeld met diverse grootheden van de gitaar als: Jan Akkerman, Tommy Emmanuel, Richard Smith en het super talent uit Maleisië Melvyn Gnai.

La vie en route is een bijna 2 uur durende cd release en slechts een éénmalig concert in Nederland. Na de vreselijke pandemie kunnen de artiesten eindelijk weer los gaan! In deze gitaarshow kun je genieten (buiten de humoristische verhalen) van arrangementen van o.a.  Queen, The Beatles, Creendence, en de Rod Stewart en natuurlijk eigen werk. Ook komen er diverse special guests!

Donderdag 15 september: Cabaret / Freek de Jonge / De Schreef (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Entree 24,50 euro.

In De Schreef speelt Freek een roekeloze oude man die wars van wetten en conventies in een waanzinnig geworden wereld heeft gekozen voor barsten om niet te hoeven buigen. Of is hij het zelf?

Vrijdag 16 september: Concert / Luna Zegers / Entre dos mundos. Aanvangstijd 20.30 uur. Entree 18,50 euro.

Entre Dos Mundosis een sprankelende en ontroerende muziektheatervoorstelling waarin zangeres en componiste Luna Zegers zingt en vertelt over thema’s als identiteit, verlangen, levenslust, liefde en verlies.  Met haar zelfgeschreven teksten én muziek schept Luna Zegers een fascinerende wereld waarin ze alle bagage die ze onderweg heeft verzameld samenbrengt. Ze koppelt de vurige flamenco-ritmes aan haar jazz-zangachtergrond en creëert zo een volstrekt uniek geluid. Luna verweeft in Entre Dos Mundos haar prachtige liederen met persoonlijke verhalen waarmee ze haar publiek een intieme kijk in haar leven geeft.  Dit alles resulteert in een muziekprogramma van uitzonderlijke, internationale klasse. Luna Zegers studeerde in 2015 als eerste (en nog steeds enige) niet-Spaanse af in flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona; een absoluut unicum. In 2010 sloot ze cum laude haar zangopleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam. Luna is een even zeldzaam als veelzijdig talent.

Zaterdag  17 september: Dans/Neel Verdoorn dance projects/Ballads  – Hope Between Heartbeats . Aanvangstijd 20.30 uur . Entree 19,50 euro.

Het Doelen Ensemble en Neel Verdoorn Dance Projects slaan de handen ineen voor een weergaloos mooie voorstelling over de Ballade. Binnenkort in de theaters. Met muziek van Guillaume de Machault, Melody Gardot, Sting, Chopin e.a.

Ballads vertelt het verhaal van de ballade door de eeuwen heen. Eén van de oudste liedgenres waarin thema’s als liefde, dood, trouw en ontrouw, geluk en verleiding worden bezongen. In de huidige maatschappij waarin mensen individueel georiënteerd zijn, de wereld steeds groter wordt en aan ieders voeten ligt, lijkt alles maakbaar.

Tegelijkertijd verharden we en bekijken we elkaar steeds kritischer via alle sociale media. Hierdoor voelen mensen zich steeds meer op zichzelf teruggeworpen, kwetsbaar en alleen. Als reactie hierop is er steeds meer behoefte aan storytelling.

De ballade vormt een verbindende factor, troostend en verzoenend juist in deze corona-tijd waarin mensen worstelen met gevoelens en weer op zoek zijn naar de menselijke maat en wezenlijk contact met anderen: je bent niet alleen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter