Nieuws
VCC 1 in finale om tweede landstitel

VCC 1 speelt aanstaande zaterdag op eigen terrein, Groene Zoom Voorburg, de finale om de nationale crickettitel. Tegenstander is HCC. Aanvang 11.00 uur; toegang is gratis.

De finale is een herhaling van de halve finale, afgelopen weekeinde. Ook toen stonden VCC en HCC tegen over elkaar. In de ochtenduren kende VCC een zwakke start, die echter kundig werd gerepareerd door Bas de Leede (86 runs) en Sybrand Engelbrecht (61 runs). Nog wat rake klappen in de slotovers zorgden voor een acceptabele eindscore van 234 runs.

VCC miste enkele vangkansen, waardoor HCC steeds comfortabeler in het zadel kwam te zitten. Het leuke van cricket is echter dat je kort voor het einde zwaar ‘achter’ kunt staan en dan door sterk spel en wat geluk een totale ommekeer kunt realiseren.

Dat is precies wat er gebeurde, want misverstanden leidden tot run outs en vooral André Malan en Philippe Boissevain maakten het verschil met fantastisch bowlen. In een oogwenk waren er acht slagmensen uit en VCC rook de onwaarschijnlijke overwinning. Het laatste paar moest vijftien runs maken in de laatste zes ballen. Engelbrecht ving de laatste slagman Bijloos echter en VCC vierde feest temidden van elf verbijsterde HCC’ers.

Op zondag kon HCC zich alsnog plaatsen voor de finale als er zou worden van HBS, dat Excelsior had verslagen. En dat deed HCC.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter