Nieuws
Groentip: Wespspin in Essesteijn

Vandaag een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘September spinnenmaand? Eigenlijk is dat een fabeltje want spinnen zijn er het hele jaar. Maar, de wat grotere spinnensoorten zijn nu volwassen en dus groot gegroeid. Daardoor vallen ze meer op.

De Wespspin is familie van de wielwebspinnen en hangt met haar hoofd naar de grond te wachten tot een onfortuinlijke prooi verstrikt raakt in haar web. Dit is een vrouwtje, ze valt direct op met haar felle kleuren. In het verleden werd ze tijgerspin genoemd dat klinkt niet alleen spannender maar ligt ook beter op de tong. Probeer maar eens snel achter elkaar wespspin te zeggen.

Van oorsprong is het een mediterrane spin maar door de klimaatverandering voelt ze zich hier ook thuis. Sinds 1980 is ze begonnen met een opmars in Nederland. We kunnen wel zeggen dat ze helemaal ingeburgerd is. Stadsbeheer kwam deze dame tegen aan de Populierendreef in Voorburg’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter