Nieuws
De Waterlelie eerste kindcentrum Leidschendam

In Leidschendam-Noord is het Integrale Kind en Expertise Centrum (IKEC) De Waterlelie officieel geopend. Kinderen van de school hebben samen met wethouder onderwijs Jeffrey Keus een feestelijke lint doorgeknipt. IKEC De Waterlelie biedt een compleet aanbod op het gebied van onderwijs, opvang en zorg voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.

Het kindcentrum inclusief de basisschool (voorheen ATB De Springplank) heet vanaf nu officieel IKEC De Waterlelie. Het is geen geheim dat basisschool en Vlietkinderen al geruime tijd inhoudelijk samenwerken. De verschillende disciplines in één gebouw zorgen voor een goede (door)ontwikkeling van het kind. Kinderen met bijvoorbeeld overgewicht en hun persoonlijke omstandigheden krijgen specifieke aandacht van jeugdverpleegkundigen. Daarnaast speelt het Spel- en opvoedpunt een belangrijke rol bij het vroeger herkennen van achterstanden in bijvoorbeeld taal. IKEC De Waterlelie heeft daarnaast met het aanhaken van Expertise op allerlei vlakken zoals logopedie, maatschappelijk werk of traumaverwerking de E toegevoegd aan het IKC.

IKEC De Waterlelie is de plek waar kinderen en hun ouders terecht kunnen met al hun vragen, maar ook voor een goed gesprek. Er is bijvoorbeeld een jeugdconsulent aanwezig op school, zodat ouders op een laagdrempelige manier hulp kunnen krijgen in een vertrouwde omgeving. (foto Vlietkinderen)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter