Nieuws
Extra energietoeslag voor lagere inkomensgroepen

De overheid heeft besloten om de energietoeslag te verhogen naar 1300 euro. Huishoudens die al 800 euro energietoeslag hebben ontvangen, krijgen automatisch de 500 extra uitgekeerd. Hiervoor hoeven zij niets te doen. Inwoners waarvan de aanvraag nog in behandeling is, ontvangen bij toekenning direct € 1300. De energietoeslag is nog aan te vragen tot en met 30 november.

De energietoeslag is aan te vragen voor huishoudens met een netto inkomen tot 120% van het sociaal minimuminkomen. Hoeveel inkomen een huishouden mag hebben om recht te hebben op de toeslag verschilt per situatie. Onderstaand voorbeelden van netto inkomens per maand per situatie:

= Alleenstaande tussen 21 en pensioengerechtigde leeftijd 1322,18 euro; vanaf pensioengerechtigde leeftijd 1470,80 euro,

= Samenwonenden tussen 21 en pensioengerechtigde leeftijd 1888,84 euro; vanaf pensioengerechtigde leeftijd 1992,43 euro.

De energietoeslag is ook voor inwoners die een laag inkomen hebben doordat zij in een schuldhulpverleningstraject zitten of omdat er beslag is gelegd op hun inkomen.

De energietoeslag is aan te vragen via www.lv.nl/energietoeslag Op de webpagina staan ook de voorwaarden, een link naar de inkomensgrenzen en welke informatie de gemeente nodig heeft. De energietoeslag is een gift en hoeft niet terugbetaald te worden.

Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag kunnen een afspraak maken met het Sociaal Servicepunt, via telefoonnummer: 070 – 205 7000 of info@sociaalservicepunt.nl

Op http://www.sociaalservicepunt.nlstaat meer informatie over de locaties en tijden van de spreekuren. Medewerkers kunnen ook meedenken over geldzaken en bijvoorbeeld contact met de energieleverancier.

De gemeente biedt meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor school-, cultuur- of sportkosten. Op www.lv.nl/minima staat een overzicht van deze regelingen. Ook voor het aanvragen van deze regelingen kunnen inwoners ondersteuning krijgen van het Sociaal Servicepunt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter